Lærlingguiden


Selv om vårt matching-system skal hjelpe deg til ett eller flere intervjuer kan du forbedre dine sjanser ytterligere ved å følge disse tipsene. De kommende månedene vil vi opprette en guide med en rekke artikler som skal hjelpe elever med å få læreplass!

1. CV og søknad – et viktig bidrag inn i lærlingstillingen

Det er ikke til å komme bort fra at en god CV og søknad hjelper deg lande den perfekte lærlingstillingen. Sjekk gode innspill hos f.eks. CVGuru, med alt fra gratismaler til egne guider for utforming av CV og skriving av søknadsbrev.

2. Forbered deg på intervju – gi det lille ekstra

Når du blir innkalt på intervju er det viktig å stikke seg ut som en engasjert kandidat i mengden. Husk, du konkurrerer med mange andre i ditt yrkesfag!

  • Vis engasjement og interesse for bedriften du blir invitert til – les deg opp! Da vil du også finne ut om dette virkelig er et sted for deg!
  • Les deg opp på de mest vanlige spørsmålene på intervju. På nettet finner du mange gode artikler. Planlegg hva du skal si, og spør deg selv «På hvilken måte er dette relevant for arbeidsgiver og stillingen de utlyser?»
  • Etter intervjuet kan det være lurt å holde kontakten. Vurdér å ta en telefon etter noen dager hvor du spør om hvordan det går med rekrutteringsprosessen.
3. Slapp av i intervjuet – vis interesse og vær deg selv

Med gode forberedelser vil du fremstå som roligere og mer velformulert på intervjuet. Og husk at arbeidsgiveren ikke er ute etter å stille deg til veggs. De har kalt deg inn fordi de har lest profilen din og ønsker å vite mer om din bakgrunn og hvem du er. Deres første bud er å finne en kandidat som kan bli en god ressurs for bedriften i det lange løp. Får du jobben er det godt å vite at to av tre lærlinger får fast arbeid i lærebedriften etter endt læretid.

Husk å ta testene i vår portal, da øker du sjansene for å lande en god læreplass.

Jeg ønsker læreplass!