Slik fungerer SmartEmploy:

Gjennom de fire testene får vi frem din personlighet, tallforståelse, språkforståelse og dine logiske evner. Det tar under en halvtime å gjennomføre alle, og du vil få en score som måler hvor bra match du er mot ulike jobbroller innen ditt valgte yrkesfag. Dette er til hjelp for både deg og arbeidsgiver!

Bruk litt magic på CV’en din! Bare følg veiledningen steg for steg, så får du får en helproff og skreddersydd CV hvor alt det viktigste er med. I tillegg får du en full rapport som inkluderer dine testresultater og jobbrolle-matcher.

I dag brukes i hovedsak dine skolekarakterer, fraværsprosent, CV og søknadsbrev som lærebedriftens kriterier for rekruttering. Vi mener det ikke gir en god nok profil på hvem du er og hva du står for. Resultatene fra testene, dine jobbpreferanser og vekting av karakterer vil gi bedriften en helhetlig og mer balansert profil på deg som kandidat.

Matching brukes i økende grad av næringslivet og det offentlige for å finne frem til egnethet blant jobbsøkere. Du på din side ønsker å finne den mest meningsfylte praksisplassen. Vårt matchingsystem sjekker dine resultater og jobbpreferanser mot bedriftenes ønsker.

Bedriften blir bedt om å angi yrkesfag, jobbrolle og arbeidssted. Du går videre hvis din ønskede jobb-kommune matcher bedriftens arbeidssted. BestMatch blir dernest beregnet utfra en match mellom bedriftens kriterier (yrkesfag og jobbrolle) og en vekting av dine testresultater og hovedkarakter. Scorer du blant de 3 beste matchene blir du vist frem overfor interesserte bedrifter i hele landet. En interessert bedrift vil da ta kontakt med deg for en videre samtale og mulig ansettelse.

Tre av fire elever mente de lettere fikk læreplass som resultat av SmartEmploy!

CV-Bygger’n? Veldig bra laget, fornøyd med resultatet, kunne gjerne ha brukt den ved jobbsøk. Likte generelt ideen med SmartEmploy-konseptet.

Paula Bochenska
Vg3-elev Medieproduksjon, Nesbru Vgs

Veldig fornøyd med SmartEmploy og den AutoMagiske CV-en. Jeg sikret meg bra læreplass som Kontoradministrator! Testene var passe enkle og jeg ble imponert over CV-en. Ordentlig proff, anbefales til alle!»

Wiktoria Maluchnik
Lærling i Kontor og administrasjonsfaget

Jeg synes det var nyttig å ta de 4 testene. Fikk også laget min egen nettbaserte CV som jeg brukte til å søke læreplass!

Daniel
IKT-Lærling